Egyelőre kísérleti jelleggel elindítunk egy fórumot. Ha bandát keresel, vagy banda keres valakit, eladnád, elcserélnéd a hangszered, nyugodtan dobj egy üzenetet ide: Zenészapró | zenész fórum

                

garazszene@gmail.com

Oldalunk amatőr zenészeknek, zenekaroknak biztosít felületet a megjelenéshez. Mielőtt zenét küldesz, olvasd el az »Így küldj zenét« menüt!

Sophomore Years, a színvonalas punk-rock képviselője

2013.10.07. 09:13 -pity-

Tény, hogy az "igényes" és a "punk-rock" szavak nem gyakran szerepelnek egy mondaton belül. S ezzel senkit nem bántani akarunk, egyszerűen az irányzat sajátossága ez, hiszen maga a punk szó is újoncot, kezdőt jelent, utalva ezzel a 60-as évekbeli, képzetlen gitár-, illetve ének centrikus amerikai lázadó együttesekre. A budapesti Sophomore Years nevű banda azonban olyan anyaggal lepett meg bennünket, amire jobb kifejezést nem találunk, mint az igényes szót. Az együttes kivonatolta is a levelét, azt is leközöljük, mert vicces. Figyelem, kifejezetten színvonalas produkció következik. Hallgassuk a zenekart!

sm.jpg 

Nos, mi vagyunk a Sophomore Years, íme a facebook oldalunk, és az ott található rövid leírás: "punkrock ízesítésű extrudált lajhárszeletek lakkbenzines sziruppal Budapestről, bevált 2011-es eredeti recept alapján - 2012-től újabb fűszerekkel bolondítva."

2012 júliusában, egy év közös zenélést megszakító 3 hónap szünet után Sid megkérdezte Esztit, hogy van-e kedve ismét együtt punkrockot zenélni. Az igenlő válasz után elkezdődött a dobosvadászat, egészen addig, míg augusztusban végül meg nem találták Ádámot. Ekkor még velük volt első gitárosuk, Bence is. És ezzel kezdetét vette a lajhárkodás.

Mindenki megnézte a naptárját, időzített, tervezett - az első próba időpontját szeptember közepére tűzték ki. Macerásan indult, de gondolták, adnak még esélyt a dolognak. Játszogattak, aztán Bence kilépett. Hárman maradtak, de folytatták tovább. Végül addig fajult a helyzet, hogy elkezdték komolyabban venni. Saját dalaikkal egyre többet kezdtek foglalkozni, egyre jobban ment a zenekar. Azt érezték, hogy a nótákhoz saját hely dukál, úgyhogy felkerekedtek.

Találtak egy rendes, cucc-ott-tartós próbatermet, amit körülbelül negyed év után otthagytak a fenébe, a bérlőtársak miatt. Ez nem törte meg őket, viszont miközben dolgozgattak a dalokon, kezdett hiányozni Bence gitársávja. Kellett még egy gitár a zenéhez.

Pár hónap keresgélés után 2013 áprilisában megtalálták Edemet, aki meglepően gyorsan beilleszkedett a srácok közé, és hamar felvette a ritmust. Annyira, hogy csatlakozása után kábé két héttel, május 11-én megtartották első koncertjüket, amit nagyon élveztek, és úgy látták, hogy annak ellenére, hogy azelőtt senki nem hallott tőlük semmit, a közönségnek tetszett, amit láttak/hallottak.

Innen nem volt visszaút, nyáron letudtak még pár koncertet, tapasztalatokat gyűjtöttek, és most, egy négy napos stúdió-session után szeptember végére megszületett az első EP-jük, a Pilot (The 2nd year again).

Szóval, ha ez túl hosszú, akkor gitárosSid és basszusgitárosEszti régen együtt zenéltek, aztán új zenekart alapítottak, bevették dobosÁdámot és gitárosEdemet, elnevezték a projectet Sophomore Years-nek, utalva ezzel sok minden vicces tanulmányi történetre, és kiadtak egy EP-t, melyet szeretnének bemutatni, mert szerintük és különböző zenei ízlésű ismerőseik szerint elég jó lett. Szeretnének egy színvonalas, sajátos színfolt lenni a zenei világban, hiszen ezt a kis punkrock, poppunk stílust nem sokan képviselik már.


Az emlegetett és nálatok bemutatni kívánt EP itt hallgatható meg: 
https://soundcloud.com/sophomore-years

Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Sophomore-Years/185529068265464

 

Neked is van egy bandád? Mutasd meg!

Csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása