Egyelőre kísérleti jelleggel elindítunk egy fórumot. Ha bandát keresel, vagy banda keres valakit, eladnád, elcserélnéd a hangszered, nyugodtan dobj egy üzenetet ide: Zenészapró | zenész fórum

                

garazszene@gmail.com

Oldalunk amatőr zenészeknek, zenekaroknak biztosít felületet a megjelenéshez. Mielőtt zenét küldesz, olvasd el az »Így küldj zenét« menüt!

A Paradigm Shift

2013.10.12. 09:36 -pity-

A fertőszentmiklósi Paradigm Shift nevű zenekart hallgatva egy pillanatnyi kétségünk sincs az iránt, hogy értelme van mindannak a kezdeményezésnek, amit itt az oldal hasábjain elindítottunk. Hihetetlen jó anyag, teljes mértékben helye van a magyar könnyűzenei palettán.

paradigm.jpg

A Pardigm Shift zenéjében vegyíti a rock, metál klasszikus elemeit a komplex, progresszív motívumokkal. A számokban ezek mellett megjelennek a djent stílusra jellemző ritmusképek, ennek köszönhetően a zene néhol rideg és disszonáns, néhol pedig neoklasszikus zenékre jellemző hangulati árnyalatokkal oldódik.

A zenekar magja már sok éve együtt zenél, de a Paradigm Shift megalakulása 2009 őszére tehető. Ekkor érkezett a dobos hiánnyal küzdő együttesbe Markó József, akinek a személyében egy hasonló zenei ízlésű, kreatív és tehetséges zenészt üdvözölhetett a csapat. 

Az első számok megírása is erre az időszakra esett. A tagok elfoglaltságai, kötelezettségei és a távolság miatt a munka meglehetősen lassan folyt, de végül sikerült egy teljesen saját szerzeményekből álló programot kialakítani.

2011 nagy változásokat hozott, ugyanis a korábbi basszusgitáros, Markó Imre kivált a csapatból. Helyét az addigi kísérő gitáros, Tóth Krisztián vette át. 

A nagy váltás után következett még egy: a zenekar úgy döntött, hogy elhagyja az instrumentális vonalat és énekest keres. Több énekes jelölt után jutottak el Kuslics Fecóhoz, akivel megkezdték a közös munkát.

Ekkor kelt igazán életre a közönség számára is a Paradigm Shift: egy instrumentális és egy ének blokkból felépítve megkezdődött az aktív koncertezés, és a bemutatkozás különböző tehetségkutatókon, ahol rendszerint pozitív visszhangot és szakmai elismerést kapott a csapat.

2012 őszén ismét lezárult egy korszak: Kuslics Fecó tanulmányokból és munkából adódó időhiány miatt nem tudta tovább teljes gőzzel vinni a Paradigmát, így a csapat ismét frontember nélkül maradt. Elkezdődött az énekes keresés, de hosszú kutatás után a csapat ismét az instrumentális vonal mellett döntött, de ezzel nem zárva ki a jövőben egy énekes csatlakozását.

2013-ban új számok születtek és a régi, még énekkel megtámogatott zenék is új szólamokkal gazdagodtak, hogy instrumentális verzióban is megállják a helyüket. 2013 augusztusában Juronics Tamás segítségével megszületett a csapat első klipje, mely a "La Dolce Vita" címet viseli.

A zenekar jelenleg sokat koncertezik, a jövőben elsősorban Budapesten keres fellépési lehetőségeket és ősszel mindenképpen stúdióba vonul, hogy rögzítse a régóta ígért bemutatkozó anyagát.

 

Neked is van egy bandád? Mutasd meg!

Csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása